dilluns, 31 de març del 2008

Algú perdia oli...

Un vessament involuntari d'oli a la via de servici que unix Catarroja i Massanassa, i que va paral·lela a la Pista de Silla, obligà a la Policia Local a tancar el passat dia 28 esta carretera i desviar el transit per altres carrers del polígon industrial a fi d'evitar accidents.

dimecres, 19 de març del 2008

Google faller

Bones Falles!
.

dilluns, 17 de març del 2008

Premis a les Falles del 2008 a Catarroja

El Charco s'emporta el primer premi de les falles de Catarroja i el Centenar de la Ploma el primer premi en monuments infantils.

Falles grans:
1r premi Falla el Charco
2n premi Falla la Rambleta
3r premi Falla l'Albufera
4t premi Falla el Centenar de la Ploma
5é premi Falla el Rabal
6é premi Falla Filiberto Rodrigo
7é premi Falla la Regió
8é premi Falla les Barraques

Falles infantils:
1r premi Falla el Centenar de la Ploma
2n premi Falla la Rambleta
3r premi Falla Filiberto Rodrigo
4t premi Falla el Rabal
5é premi Falla l'Albufera
6é premi Falla el Charco
7é premi Falla la Regió
8é premi Falla les Barraques

dissabte, 15 de març del 2008

Webcam "Charco TV"


La Falla El Charco, al igual que l'any passat, a col·locat una webcam en les proximitats de la falla, des d'on podem vore en directe tot el que ocorre allí: la plantà, l'ambient faller del dia a dia, i com no, la cremà del dia 19.

Per a vore la webcam en directe polsa ací.

dilluns, 10 de març del 2008

Eleccions Generals 2008 a Catarroja i l'Horta

Com ja coneixem els resultats de tota Espanya, i ja sabem que Zapatero governarà els pròxims quatre anys, anem a vore com han quedat les coses en Catarroja i l'Horta.

Catarroja: A Catarroja la participació va ser del 78,91% amb 15.898 votants, creix 5,85% respecte al 2004. I els resultats dels primers set partits son els següents:

PP:
8.491 53,66% (2004: 47,08%)
PSOE: 5.829 36,84% (2004: 39,97%)
EUPV-IR: 556 3,51% (2004: 5,17%)
BLOC-IdPV-EV-EE: 236 1,49% (2004: 2,23%)
UPyD: 125 0,79%
CVa:
110 0,70%
E-2000:
55 0,35% (2004: 0,07%)
[...]


L' Horta: El PP guanya àmpliament les eleccions en la comarca, ja que ha aconseguit la victòria en 39 de les 43 localitats. El PSOE ha guanyat només a El Puig per 3 vots, a Museros per 94, a Alaquàs per 191 i a Quart de Poblet per 1.365 vots.

diumenge, 9 de març del 2008

Aclariments 09/03/08

(dedicats a Anònim, l'autor del primer comentari de la entrada anterior "Manifestació dels veïns de la Plaça del Fumeral per al divendres 7):

Estimat Anònim, estic plenament segur que l'objectiu d'ixe pàrquing no es ni tirar, ni tocar ta casa ni la de la resta dels veïns que viviu a la Plaça del Fumeral.

Respecte a la pinaeta, sóc coneixedor per gent que s'ha mirat el projecte, que en ell està contemplada la conservació de la zona verda existent. Tal vegada pot resultar difícil creure que no es tinga que tocar o modificar el pinar si s'arribara a la construcció del pàrquing, però al menys el benefici de la duda se'ls pot donar, no? Sempre que quede igual o similar a com està en l'actualitat.

Tampoc crec que formen part de les pretensions de l'Ajuntament o de l'empresa constructora, que caiga el Fumeral a terra o contra un bloc de vivendes.

Ara, aclarir la coletilla de Manuel Chaves:
Pensant que l'exposició pública del projecte es va aprovar un 20 de desembre, i que es podia al·legar fins al 14 de febrer, que es faça la manifestació el dia 7 de març pot fer pensar el que deia M. Chaves (Res de boicotejar, sols crear "interferències" com va dir i com podeu llegir a l'entrada, perquè son paraules textuals d'ell). Haguera donat el mateix fer-la una setmana arrere o una setmana després la mani, però de totes formes, qualsevol dia es bo per a fer manifestacions, fent us de la llibertat que ens atorga la democràcia. Així que em sume al reconeixement que fa Jesús Monzó en els comentaris.

I per ultim, crec que això de "pejiguero" (pejiguero: 1.- adj. y s. [Persona] pesada y molesta que a todo le pone faltas), li podria vindre millor que un guant a altres persones, que precisament, no escriuen este blog...

Salutacions a tots!

dijous, 6 de març del 2008

Manifestació dels veïns de la Plaça del Fumeral per al divendres 7

Comunicat de premsa dels veïns de la Plaça del Fumeral:
"El próximo viernes día 7 a la 19:30h los vecinos y vecinas de la Plaça del Fumeral de Catarroja han convocado una manifestación de repulsa al proyecto urbanístico que pretende llevar a cabo el Ayuntamiento de la localidad en la zona.

El proyecto consiste en la construcción de un parking subterráneo, que llevaría a la desaparición de la zona verde (una importante pinada, uno de los más importantes y céntricos pulmones verdes de la localidad). También existe un elevado riesgo de derrumbe del histórico “Fumeral” según apuntan la mayoría de técnicos consultados. Dichos técnicos mantienen que dicha chimenea podría llegar a caer sobre un determinado bloque de fincas. Este proyecto afectaría gravemente a las estructuras de los edificios en un amplio radio, provocando grietas e incluso el probable derrumbe de los mismos, ya que el terreno sobre el cual están construidas las edificaciones, es altamente inestable por encontrarse en una zona donde el subsuelo fue rellenado en su momento por estar hueco, para así poder edificar.

Por otro lado, los comerciantes y empresarios de la zona se han unido a esta protesta, ya que según el Consistorio la duración de las obras se llevaría a cabo en un plazo aproximado de dos años. Esto conllevaría cierre de calles y el consecuente efecto negativo en dichos comercios.

Por todo lo expuesto anteriormente los vecinos y vecinas de la zona, comerciantes, asociaciones vecinales de la localidad, la oposición política al completo, y otros vecinos de Catarroja que también se solidarizarán, se manifestarán este viernes desde la misma plaza, hasta la Plaza del Ayuntamiento donde se leerá un manifiesto. Esta manifestación estará acompañada por un importante grupo percusionista (batucadas...)."

Com diria Manuel Chaves, candidat del PSOE a la Presidència de la Junta de Andalucía: "alguien podría sospechar, yo no lo sospecho, que puede haber alguna interferencia en la campaña".

+ INFO:

Catarroja planea un parking subterráneo de 250 plazas en la plaza del Fumeral (Valencia Noticias)

Catarroja abrirá en 2010 un aparcamiento de 250 plazas bajo la plaza del Fumeral (Las Provincias)

MÁS DE 500 FIRMAS RECOGIDAS EN CATARROJA EN CONTRA DE LA CONSTRUCCIÓN DE UN NUEVO PARKING (Valencia Diario)

El PSPV alega contra el parking de Catarroja (Las Provincias)

El Bloc advierte al equipo de gobierno sobre los riesgos económicos que corre con la construcción del aparcamiento de la plaza del Fumeral (Horta Noticias)

diumenge, 2 de març del 2008

Cavalcada del Ninot 2008


El passat dissabte 1 de març els fallers i falleres de Catarroja, ja immersos en el principi de la festa fallera, van prendre els carrers per a celebrar una vegada més la tradicional Cavalcada del Ninot.

Disfresses i vestits fets amb gràcia i amb tota l'estima possible van lluir davant el nombrós públic que es va acostar a vore la desfilada al llarg de tot el seu recorregut. L'associació APAMI i les vuit comissions del poble s'ho van passar d'allò més bé i van exhibir la seua simpatia i bon fer.

Va haver de tot: originals i enginyoses imitacions de Mcdonald's, dones apunt de parir pels 2.500€, voluminosos candelabros, trages dignes dels carnavals de Rio, Ronaldinho's... i moltes més disfresses que van vestir de color i festa els carrers de tota Catarroja.

Foto: falles.mforos.com (Cavalcada del 2007)

dissabte, 1 de març del 2008

Els projectes educatius de Catarroja

Des de fa unes setmanes a la web municipal podem trobar un enllaç titulat: "Conoce la realidad educativa para el futuro de Catarroja". Punxant en eixe banner podem accedir a un plànol de centres escolars de Catarroja -sense més importància-, i ara ve lo bo, un informe de projectes educatius...

Segons diu este informe, després de la reunió del 14 de febrer amb les AMPES en la que es va informar als pares dels solars que te l'Ajuntament per a la construcció de centres públics, el Consistori recull en la web la planificació d'infraestructures educatives.

Fa un repàs per la majoria d'actuacions previstes que ja es coneixen, així que en general no és massa interessant, encara que només destacar un punt, els compromisos que -segons diu el informe- estan en marxa...

Compromisos en marxa:

- Està adjudicada ja l'obra per al col·legi públic nº5, en breu començaran les obres.
- Solar de 4.000 m2 oferit a la Inspecció Educativa, seguint els acords adoptats en el consell escolar per als aularis provisionals del col·legi nº 5.
- Està aprovada la reforma del Col·legi Jaume I que en 2009 estarà ja finalitzada, deixant lliures els aularis del Paluzié.
- Sol·licitud realitzada a la Conselleria per a la segona línia en el Bertomeu Llorens, oferint-los el solar que està junt al col·legi per a la seua ampliació.
- Aprovada la construcció del nou Col·legi Joan XXIII per al curs 2008-2009.

Açò és tot. Salut!
.